
Цей рецепт приготування лосося від Джеймі Олівера – просто порятунок для тих, хто не може витрачати багато часу на кухні. Лосось на пару готується швидко, тому може стати основою для поживного і корисного сніданку або обіду.
Лосось не тільки багата легким білком їжа, він є джерелом жирних кислот омега-3, від яких залежить здоров’я серця і судин, а також когнітивні здібності мозку. Тваринні омега-3 не виробляються людським організмом, а рослинні омега-3 не є повноцінною заміною. Тому червона риба має бути присутня в раціоні кожної людини.
Крім того, лосось має високий вміст вітаміну D, який сприяє засвоєнню кальцію та формуванню міцних кісток і здорових зубів, а також вітаміну B12, який необхідний для виробництва червоних кров’яних клітин і правильного функціонування нервової системи.
Стручкова квасоля – відмінний гарнір до будь-якої риби, а також джерело вітамінів, мінералів і клітковини. Пробіотики, які містяться в йогурті, сприяють травленню і підтримують здоров’я кишечника.
Щоб швидко приготувати лосось нам буде потрібно всього 5 інгредієнтів і 18 хвилин.
Рецепт приготування лосося
Інгредієнти на 2 порції:
2 х 120 г філе лосося з лускою;
300 г стручкової квасолі;
2 курячих яйця або 8 перепелиних;
8 чорних оливок з кісточками;
2 столові ложки грецького йогурту або нежирної сметани.
Як приготувати лосося на пару
1. Покладіть філе лосося лускою вниз в друшляк на каструлю з киплячою підсоленою водою, накривши її кришкою, готувати на пару протягом 8 хвилин.
2. Вирівняйте стручки квасолі і обріжте корінці, потім киньте в киплячу підсолену воду під лососем. Варити протягом 6 хвилин або до готовності. Одночасно опустіть яйця в окріп, дістати рівно через 5,5 хвилин.
3. Поки варяться яйця і квасоля, роздушіть оливки і видаліть кісточки, потім дрібно наріжте м’якоть. Змішайте половину оливок з йогуртом, додайте червоного винного оцту, морської солі і чорного перцю за смаком.
4. Вийняти філе лосося на дошку, потім злийте яйця і квасолю в друшляк. Викласти квасолю в йогурт, перемішати і розкласти на дві тарілки. Остудити яйця під холодною водою, потім почистити і розрізати їх уздовж на чотири частини.
5. Розділіть філе лосося на шматочки, відкинувши шкіру. Викласти філе на квасолю, яйця і решту оливок зверху. Полити 1 чайною ложкою оливкової олії і приправити щіпкою перцю.
А тепер подивіться, як це робить сам Джеймі Олівер.